Физикална терапија представља методу лечења. Ова метода се бави проблемима који ограничавају кретање и покрет. Самим тим, проблематика приликом одређених покрета и кретања доводе до отежаног квалитета живота, па и обављање дневних задатака и активности, па чак и оних најосновнијих.

Применом овог вида терапије ублажавамо бол, побољшавамо целокупно стање као и функционисање организма.

Овај вид терапије спада у једне од најстарјих метода лечења. Постоје списи и докази да су се овим типом терапије бавили стари Грци, Египћани и Кинези.

Шрот програм и терапија - Зона Комфора - Центар за киропрактику и терапије и масажу

Сврха и циљ физикалне терапије

Ако осетите одређени део тела да Вас боли и спречава уобичајене и нормалне покрете, физикална терапија је право решење.

Примарни и основни циљ овог вида терапије је да омогући обављање свакодневних активности без икаквих проблема, бола и последица.

Хајде да кажемо овако. Веома просто. Физикална терпаија Вам омогућава да лакше ходате, устајете, лежете, крећете се, подижете ствари, итд.

Овај вид терапије је одличан у току постоперативног опоравка. Често се користи у комбинацији са другим методама лечења, али може да се користи и као једино средство.

Као што смо напоменули већ, сврха ове терапије је да Вам омогући квалитетнији и лакши живот. Примењују се разни облици енергије, као што су топлота, електрицитет, магнет, светлост, енергија воде, и друге.

Ултразвук Колена на Физикалној Терапији.

Физикалном терапијом не може да се бави свако. Морате да будете обучени терапеут, са завршеним адекватним школама како би сте умели да помогнете пацијенту. У савременом свету, физикална терапије се одвија један на један између пацијента и терапеута.

Када физикална терапија помаже?

Приликом хроничног бола физикална терапија олакшава потешкоће које су Вас снашле. Значајно доприноси побољшању код Паркинсонове болести, Спиналне стенозе, артритиса…

Исто тако, физикална терапија је одлично решење као опоравак након повреда. Може да помогне након повреде тако што њеном применом спречавамо поновно обнављање повреде. Одлично је решење када имате проблеме са тетивама, лигаментима, док јачају мишиће и повећавају амплитуту покрета.

С обзиром на то да је наш локомоторни систем поприлично сложен, постоји мноштво проблема који свако од нас може да искуси. Управо због тога физикална терапија се примењује код различитих врста проблема, па самим тим постоје и различите врсте терапије:

  • кинезитерапија,
  • електротерапија,
  • ласеротерапија,
  • термотерапија,
  • сонотерапија,
  • криотерапија,
  • механотерапија.

Зона Комфора решава све Ваше проблеме

Као што само име говори, центар “Зона Комфора” настао је у циљу, да омогући сваком ко има проблем, да се поново осећа лепо у свом телу.

Бавимо се решавањем различитих болних стања везаних за мишићно-скелетни систем, деформитетима кичменог стуба (сколиоза, кифоза, лордоза), а уколико вам је потребно да се опустите уз релакс масажу, на правом сте месту.

Својим знањем, пријатељским односом и саветима желимо да сваком нашем клијенту омогућимо што квалитетнији живот.