Масажа Нови Сад – најбоље што можете да поклоните своме телу

Да ли сати проведени у седећем положају, недостатак физичке активности и нагомилани стрес остављају траг на вашем телу? Да ли често осећате бол и напетост у врату, леђима, мишићима? Ово су засигурно неке од најчешћих последица модерног начина живота, чије ефекте осећају многи.

Масажа коју ће вам пружити стручно особље центра Зона комфора, омогућиће вам да се за кратко време опустите и ослободите напетости и бола. Позитивна својства масаже позната су још од давнина и зато је одлука да свом телу приуштите неке од ових третмана  исправан и важан корак ка бризи о сопственом здрављу.

 

Који су најважнији позитивни ефекти масаже?

Један од најстаријих начина лечења додиром, одакле и потиче и сам њен назив, је управо масажа. Масажа у Новом Саду представља технику стимулације рецептора у кожи и ткиву, који у комбинацији са механичком стимулацијом мишића, доприносе осећају опуштености и ослобађају ваше тело стреса и тензије, подстичући бољи проток енергије.

Различите врсте масаже омогућиће вам да се изборите са укоченошћу и болом, опустите након интензивног тренинга, ослободите вишка течности, побољшате циркулацију или једноставно заборавите на свакодневне проблеме током неког од релаксирајућих третмана.

Изводећи низ континуираних, равномерних и нежних покрета, терапеут ће поспешити рад вашег крвотока и лимфног система, што ће се позитивно одразити не само на функицонисање вашег тела, већ и на стање ума.

Поред неколико најзначајнијих позитивних резултата, правилно изведена масажа ће убрзати ваш метаболизам и стимулисати пробаву. Такође, овакви третмани ће подстаћи тело да се ослободи штетних материја, док ће кожа постати еластична и затегнутија.  Другим речима, осетићете знатно побољшање у многим аспектима функционисања вашег тела.

У зависности од тога да ли  је масажи подвргнуто цело тело или пак само његови поједини делови, можемо говорити о третманима комплетене и парцијалне масаже. У првом случају се оваквом техником остварује релаксација целог тела, док се у другом случају циљано делује на његове појединачне делове.

 

Најпознатије врсте масаже и њихова функција

Иако  не представља решење за све болести, масажа може у многоме допринети побољшању општег стања организма. Некада њена примена има за циљ отклањање напетости, главобоље, грчева, бола у мишићима, стреса. У односу на то, данас разликујемо велики број типова масаже, од којих представљамо неколико најзаступљенијих. 

Медицинско-терапеутска масажа

Масажа коју обавља стручно лице са релевантним квалификацијама може представљати велику помоћ при превазилажењу различитих здравствених проблема. Међутим, треба истаћи да за овакву врсту третмана поверење треба указати искључиво провереној и стручној особи са одговарајућим степеном образовања и искуства. У супротном, ваше здравствено стање може бити додатно закомпликовано. 

Релакс масажа

После напорног радног дана и бројних стресних ситуација, релакс масажа је драгоцен поклон који сте приуштили свом уморном телу.
Нежни покрети стимулисаће проток енергије, ослободити вас осећаја напетости, негативних мисли и осећања.
Дубљом и интензивнијом стимулацијом ткива постиже се још дуготрајнији и јачи ефекат.
Релакс масажа један је од најпопуларнијих и најзаступљенијих третмана без кога би било тешко замислити данашњи модерни свет масаже.

 

 

Спортска масажа

Ова врста третмана дизајнирана је за потребе људи изложених интензивнијим физичким напорима приликом бављења спортом. Њен циљ је елиминација бола и напетости насталих услед интензивног тренинга или припрема за појачану физичку активност. Доприноси јачању и еластичности мишића, поспешује циркулацију и омогућава већи опсег покрета.

Када треба избегавати  масажу?

И поред огромног броја добрих страна, поједини здравствени проблеми захтевају опрез када је у питању ова врста третмана. У извесном броју случајева они су чак и забрањени. Оваква стања укључују период опоравка после хируршких захвата, упалне процесе на кожи, крварење органа, онколошке болести, повишену телесну температуру, опекотине, упале лимфних путева и вена и друге.

Масажа – потреба или луксуз

Немогуће је оспорити све благодети које различите врсте масаже имају на наше тело и опште стање ума. Она негује и лечи и педставља једноставан и лако доступан начин опуштања и опште релаксације. Због тога недвосмислено заслужује важно место у оквиру наше редовне рутине и бриге о себи.