Fizikalna terapija predstavlja metodu lečenja. Ova metoda se bavi problemima koji ograničavaju kretanje i pokret. Samim tim, problematika prilikom određenih pokreta i kretanja dovode do otežanog kvaliteta života, pa i obavljanje dnevnih zadataka i aktivnosti, pa čak i onih najosnovnijih.

Primenom ovog vida terapije ublažavamo bol, poboljšavamo celokupno stanje kao i funkcionisanje organizma.

Ovaj vid terapije spada u jedne od najstarjih metoda lečenja. Postoje spisi i dokazi da su se ovim tipom terapije bavili stari Grci, Egipćani i Kinezi.

Шрот програм и терапија - Зона Комфора - Центар за киропрактику и терапије и масажу

Svrha i cilj fizikalne terapije

Ako osetite određeni deo tela da Vas boli i sprečava uobičajene i normalne pokrete, fizikalna terapija je pravo rešenje.

Primarni i osnovni cilj ovog vida terapije je da omogući obavljanje svakodnevnih aktivnosti bez ikakvih problema, bola i posledica.

Hajde da kažemo ovako. Veoma prosto. Fizikalna terpaija Vam omogućava da lakše hodate, ustajete, ležete, krećete se, podižete stvari, itd.

Ovaj vid terapije je odličan u toku postoperativnog oporavka. Često se koristi u kombinaciji sa drugim metodama lečenja, ali može da se koristi i kao jedino sredstvo.

Kao što smo napomenuli već, svrha ove terapije je da Vam omogući kvalitetniji i lakši život. Primenjuju se razni oblici energije, kao što su toplota, elektricitet, magnet, svetlost, energija vode, i druge.

Ултразвук Колена на Физикалној Терапији.

Fizikalnom terapijom ne može da se bavi svako. Morate da budete obučeni terapeut, sa završenim adekvatnim školama kako bi ste umeli da pomognete pacijentu. U savremenom svetu, fizikalna terapije se odvija jedan na jedan između pacijenta i terapeuta.

Kada fizikalna terapija pomaže?

Prilikom hroničnog bola fizikalna terapija olakšava poteškoće koje su Vas snašle. Značajno doprinosi poboljšanju kod Parkinsonove bolesti, Spinalne stenoze, artritisa…

Isto tako, fizikalna terapija je odlično rešenje kao oporavak nakon povreda. Može da pomogne nakon povrede tako što njenom primenom sprečavamo ponovno obnavljanje povrede. Odlično je rešenje kada imate probleme sa tetivama, ligamentima, dok jačaju mišiće i povećavaju amplitutu pokreta.

S obzirom na to da je naš lokomotorni sistem poprilično složen, postoji mnoštvo problema koji svako od nas može da iskusi. Upravo zbog toga fizikalna terapija se primenjuje kod različitih vrsta problema, pa samim tim postoje i različite vrste terapije:

  • kineziterapija,
  • elektroterapija,
  • laseroterapija,
  • termoterapija,
  • sonoterapija,
  • krioterapija,
  • mehanoterapija.

Zona Komfora rešava sve Vaše probleme

Kao što samo ime govori, centar “Zona Komfora” nastao je u cilju, da omogući svakom ko ima problem, da se ponovo oseća lepo u svom telu.

Bavimo se rešavanjem različitih bolnih stanja vezanih za mišićno-skeletni sistem, deformitetima kičmenog stuba (skolioza, kifoza, lordoza), a ukoliko vam je potrebno da se opustite uz relaks masažu, na pravom ste mestu.

Svojim znanjem, prijateljskim odnosom i savetima želimo da svakom našem klijentu omogućimo što kvalitetniji život.